Nov 14 fre 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Folk är ensamma därför att de bygger murar i stället för broar.” Joseph Fort Newton

Kommunikationen är mycket mer än ord. Ord är bara fingrar som pekar ut vägen mot förståelse, de är inte samma sak som förståelse. För att verkligen kunna kommunicera med en annan människa, måste vi för ett ögonblick vara den människan. Om vi lyckas med det, har vi också lyckats se bakom masken och upptäcka vad den personen känner och tycker.

När vi tar oss tid att verkligen se andra människor, upptäcker vi kanske att de är rädda och blyga och känner sig missförstådda. När vi kan tränga igenom deras yttre beteende och börjar förstå hurdana de är innerst inne, är det mycket lättare att sträcka ut handen och tala om att vi bryr oss om dem – och verkligen mena det.

Kan jag upptäcka hurdan någon av mina medmänniskor är innerst inne idag?

En kommentar till “Dagens tanke”

  1. Lillebølla Windows 7 Google Chrome 38.0.2125.111 skrev den 14 Nov 2014 @ 10:57

    Helt riktig det du skriver. Ta tid til å se mennesker for det de er, og så ser man kanskje dem på en helt annen måte en før.

    Ha en fin dag:)

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php