Nov 13 tor 2014

Dagens tanke

”Det som verkligen visar vad en människa går för är vad hon skulle göra om hon var säker på att aldrig bli avslöjad.” Thomas Macaulay

Minns ni berättelsen om den stackars utslitna skomakaren som hade skurit till sitt sista läderstycke, och som när han vaknade hittade ett par vackra skor som någon hade sytt åt honom? Natt efter natt satt två små älvor från midnatt tills dagen grydde och sydde skor i hemlighet för att hjälpa den gamle hantverkaren. Älvorna var lyckliga över att kunna hjälpa skomakaren utan att han visste vilka de var, och de dansade och sjöng medan de arbetade. Älvorna visste att deras belöning var att de fick göra en god gärning, inte att skomakaren fick reda på vem som hade hjälpt honom.

Vem kan jag hjälpa i det fördolda idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php