Nov 10 mån 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Den som äger mod och tillförsikt kommer aldrig att gå under av förtvivlan.” Anne Frank

Någon har sagt att lyckan är som en fjäril: om vi jagar den, tar vi aldrig i fatt den. Men om vi sitter stilla, kommer en och sätter sig på oss. Det är likadant med mod och tillförsikt. Det enda vi behöver göra är att sitta stilla och be högre makter ge oss det. Om vi kan vänta tålmodigt, får vi det i sinom tid, och det kan skänka oss lycka som vi kan dela med andra.

På Anne Frank, som skrev orden ovan, väntade koncentrationslägret och en säker död. Om hon kunde finna lycka, tillförsikt och mod inom sig själv under de omständigheterna, då kan vi det också. Vi äger det redan, vi bär det inom oss, bara vi kan inse det.

Vad kan jag be om idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php