Nov 09 sön 2014

Dagens tanke

”Kärleken är så funtad att om man ger bort den, har man mer kvar.” Malvina Reynolds

En förutsättning för att man skall kunna ge bort är att någon tar emot. Många av oss har fått lära sig att det inte är fint att ta emot, och därför förringar vi det beröm vi får av andra. ”Jasså, den här gamla trasan, den har jag köpt på loppis för nästan ingenting.” Om vi svarar på det viset på en komplimang, blir den som beundrade vårt utseende ledsen.

Om ingen vill ta emot, kan man inte heller ge bort något. Vi måste lära oss att ta emot på rätt sätt. Tillvaron blir inte fullständig utan människor som tar emot. När någon ger oss kärlek, beröm eller gåvor, skall vi visa vår uppskattning genom att säga tack, och vi skall inte fundera över om vi har gjort oss förtjänta av det.

Kan jag ta emot det jag får i samma anda som man ger det till mig?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php