Nov 08 lör 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Allt som man gör här i världen börjar i fantasin.” Barbara Grizzuti Harrison

Man använder sin fantasi för att planera hur man skall bytta en modellbil eller ett modellplan, möblera om ett rum, till och mer hur man skall klä sig när man skall på kalas. Fantasin är som ett stort ritpapper där man skissar upp hur man vill att saker och ting skall se ut.

När vi inte vet hur vi skall ta itu med en uppgift, kan fantasin hjälpa oss att komma igång. Det är som att läsa instruktionerna till ett nytt sällskapsspel. Våra drömmar om framtiden, om vart vi vill resa, om de jobb vi skulle vilja ha, blir verkligare när vi ”ritar av” dem i fantasin. Fantasin gör oss modigare också.

Vågar jag fantisera om ett bättre jag idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php