Nov 07 fre 2014

Dagens tanke

”Jag har aldrig hittat något sällskap som varit så sällskapligt som ensamheten.” Henry David Thoreau

En av de största gåvor vi kan få i livet är att kunna njuta av ensamheten. Många av oss saknar förmågan att göra det. Vi har för mycket att göra – vi är upptagna av vårt arbete, våra vänner, våra nöjen.

Men om vi slår av på takten, upptäcker vi att vi kan känna oss tillfreds när vi är ensamma. De flesta av oss kan hitta en vrå där vi kan syssla med det vi tycker bäst om: fiska, sy, skriva, bytta modellplan, måla tavlor. Det är så roligt med sådana här enkla sysselsättningar att det är svårt att förstå varför vi har dröjt så länge med att ta os tid med dem.

Våra drömmar kanske inte är så märkvärdiga. Vi kan lära oss hur vi skall bära oss åt för att de skall gå i uppfyllelse.

Vilka enkla nöjen har jag skjutit på, därför att jag tror att jag inte har tid?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php