Nov 04 tis 2014

Dagens tanke

”Att vara uppriktig mot sig själv är en god övning.” Sigmund Freud

Sanningen är vår vän. En rättfram och ibland obekväm vän-men en vän. Alla människor behöver lära sig att umgås med den, därför att det inte finns något lindrigt sätt att komma undan. Det dyker alltid upp när vi minst väntar oss det. Sanningen om oss själva är svår att komma ifrån. Den knackar på porten tills vi släpper in den.

Någon gång har vi säkert lekt kurragömma i livet. Ibland drar vi till med små lögner om oss själva för att göra intryck på andra, eller också visar vi upp en fasad fast vi innerst inne vet att den inte stämmer med vårt rätta jag. Men då kan vi aldrig känna oss nöjda med oss själva. Vi vet hur det känns att gömma sig för att inte bli upptäckt. Men sanningen om oss kan den leken. Den förföljer oss tills vi slår armarna om den och hälsar den välkommen.

Försöker jag gömma mig för någonting idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php