Nov 03 mån 2014

Dagens tanke

”Se på griniga Susan!
Vad skall vi göra?
Ställa henne i skamvrån…”
Barnkammarramsa

Var det klokt av mamma att låta griniga Susan stå i skamvrån och titta på väggen? Kunde väggen tala Susan tillrätta om hon var inne på fel spår? Kunde väggen förstå varför Susan var arg? Kunde väggen torka hennes tårar, om hon var ledsen? Kunde väggen ta henne i handen om hon kände sig ensam? Somliga väggar är byggda för att ge stöd, andra för att stänga folk ute. Att sura är ett sätt att be om hjälp och städ.När man är sur och ledsen behöver man någon som kan hålla en i handen, inte en dum vägg som inte svarar.

Men att sura är inte det bästa sättet att be om hjälp, och om vi är griniga, kommer vi till slut antingen att bli isolerade i en skamvrå som vi själva har ordnat åt oss. Så när vi ser att andra surar, skall vi erbjuda oss att hjälpa dem, i stället för att vända oss bort ifrån dem s att de blir isolerade.

Bygger jag murar för att isolera mig eller murar som ger stöd?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php