Nov 03 mån 2014

Att nå sina drömmar…

Vi har alla någon eller några drömmar i livet. Vi drömmer om den stora vinsten, vi drömmer om resan till Balis vackra stränder, vi drömmer om huset med stort S och vi drömmer om familjen som skall planeras och skapas, vi drömmer om solen, om regnet och hopp om bättre. Vi drömmer om att bli friska, om det nya jobbet…..

Drömmar finns i massor men ofta låter vi det vara med det. Vi ser drömmarna som något ouppnåeligt i periferin, något vi inte kan nå hur mycket vi än sträcker ut våra händer. Vi ser det som just en dröm och ”alla måste vi få drömma”. Problemet är ju bara att om vi låtar drömmarna förbli drömmar, går vi sovande genom livet.

Jag hade för några år sedan drömmar om att återvända till Göteborg. Hur jag skulle nå det målet hade jag ingen aning om, men jag valde att aktivt leta möjligheter, vara öppen för de möjligheter som kom till mig…. och en dag föll allt på plats. Jag sa upp mig från Kalmar kommun för att jag inte längre orkade med deras misshandel av både personal och boende. Jag hade i stunden för uppsägning, som var mer eller mindre gjort i affekt, ingen aning om vart det skulle leda mig. Men jag slutade inte att gå mot mitt mål och inom loppet av någon vecka var allt klart. Göteborg var redo för mig!

Man måste våga släppa kontrollen och våga tro – tro på att det löser sig. Att det hjälper att man lika gärna kan vara glad.

Det är inte alltid målet och drömmen som är det viktigaste. Det allra viktigaste är att aldrig sluta gå! Gå mot det mål Du vill, gå mot de drömmar Du har även om Du inte når hela vägen fram. Men slutar Du gå, då kommer Du aldrig fram.

Så vad Dina drömmar än är – uppnåeliga eller inte – sluta aldrig gå! Gå, gå och gå vidare. Tänk så mycket Du hittar längs vägen. Kanske nya mål tar tag i Dig… nya drömmar skapas och nya vägar att gå ligger för Dina fötter.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php