Nov 02 sön 2014

”Stockholm, Stockholm stad i världen…. ”

.. Stockholm, Stockholm världens stad” sjöng Pugh Rogefeldt 1981.

Stockholm är en vacker stad. Det skulle säkert kunna vara en stad i världsklass och det kanske det är, vad nu ”världsklass” innebär. Men för politiker i Sverige, politiker som skall styra hela landet Sverige, så innefattar Stockholm hela Sverige och den stora delen av landet Sverige, vet jag inte hur de ser på. Men att man skulle satsa på att det skulle vara fritt inträde på våra museum, det innefattar inte resten av landet. Inte om man skall tro vad denna skribent från (c) i Kalmar, har att säga.

Det där med fri entré (eller värmestugor, som skribenten uttrycker det) till våra kulturarv; museum, gäller tydligen bara den svenska Huvudstadens invånare och man kan ju undra vad som gör att politikerna tror att enkom stockholmsborna är i behov av ett kulturutbud som är öppet och gratis (nå, inget är gratis.. det man förlorar på gungorna tar man igen på karusellerna)

Hur är det egentligen? Är det bara Stockholm som är Sverige eller har landet Lagom fler orter, kommuner och byar än så? Hur vore det om alla skattebetalare fick ta del av kakan?

Stockholm, Stockholm stad i världen. Stockholm, Stockholm världens stad….

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php