Nov 01 lör 2014

Dagens tanke

”Å, detta är en varelse som inte existerar . . . Det har den aldrig gjort. Men eftersom de älskade den, skapades detta vackra djur.” Rainer Maria Rilke

Enhörningen, upphöjt lugn, vit och vacker, är ett starkt och graciöst djur med hästkropp. Ett enda vitt horn växer ut u pannan, vilket gör den unik bland djuren. Den är mild, skygg och vänlig, och trots att det har berättats sagor om den i flera hundra år, är det många som tror att den aldrig har funnits till. Man kallar den för en myt, men när vi berättar om den, blir den verklig.

Vänskapen är som enhörningen: den skapas av tron. Innan vi har sagt något, innan vi har sträckt ut handen och börjat tro på att vi skall kunna bli vänner, finns det ingen vänskap. Men när vi delar en måltid,när vi skrattar åt samma skämt eller går ut och går tillsammans – när vi bjuder på oss själva – då har vi öppnat dörren för två vänner, en i den andra personen och en i oss själva.

Kan jag bli en god vän genom att dela med mig till andra?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php