Okt 31 fre 2014

Dagens tanke

”Det enda förnuftiga i det långa loppet är att förändras – det är därför vi instinktivt aktar oss för det.” E.B White

Naturen visar oss en värld som ständigt är stadd i förändring. Det finns inte två solnedgångar som är lika. Vinterdagarna känns friska och stärkande, på våren kommer nya knoppar fram och nya blommor slår ut varje dag. Sommaren skänker oss lata, varma dagar och stjärnbeströdda himlar, medan hösten skänker oss klara eftermiddagar och en känsla av melankoli.

Men även om vi ständigt ser naturen förändras, är vi ofta rädda för förändringar i vår egen tillvaro. Det kan vara både svårt och smärtsamt med förändringar, men det hör till livet. Vi kanske skall flytta till en nu skola eller en ny stad, eller också får vi uppleva de förändringar som följer med en skilsmässa.

Alla förändringar innebär ett farväl till något gammalt och invant – och det känns lika sorgligt som när sommaren är slut och träden fäller sina första löv. Men förändringar kan också vara lika spännande och löftesrika som en ny årstid med nya dofter, nya äventyr och uppfriskande dagar.

Hur har jag förändrats idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php