Okt 27 mån 2014

Ovälkomna sms

09:51 i kategorin Allmänt

Att lämna ut mitt telefonnummer, är jag väldigt snål med. Beställa varor via telefonen gör jag inte heller. Ändå kommer det ”medlems-sms” till min telefon från företag jag aldrig varit i kontakt med. Nu senast från detta företag som dessutom kallar mig VIP-kund! Självklart har jag mailat och frågat dem vad de håller på med.. fast i snällare ordalag.

Min undran är ju hur det kommer sig. Vem har använts sig av mitt nummer, som inte är sökbart, för att beställa varor? Det finns alltid en länk i varje ovälkommet ”medlems-sms” där man kan skicka Stopp för att stoppa vidare notifieringar via sms. Men skall jag, som inte ens har bett om dessa sms, behöva stoppa utskicken av dem? Finns det någon hemlig avgift för det och vad gör de med mitt nummer om jag avregistrerar något jag aldrig registrerat?

Är det någon annan som känner till detta med ovälkomna ”medlems-sms” som man inte bett om? Är det utan risk att jag avregistrerar det?

Jaja.. denna tekniska värld kan få mig att odla grå hår…

En kommentar till “Ovälkomna sms”

  1. Micke Windows NT Mozilla Firefox 33.0 skrev den 27 Okt 2014 @ 21:37

    Faktiskt inte fått så många ovälkomna sms, det ringer några nummer men.. jag svara ju aldrig på sånt.
    Utan risk att avregistrera vete sjutton. Är lite som mailen det. Ofta är det ju så att försöker man avregistrera sig från lite spammail så är det ju mer en bekräftelse på att mailen funkar.

    Jag mailade till företaget och frågade hur det kommer sig att de kallar mig VIP-kund, som aldrig hört talas om företaget förut, än mindre lämnat mitt nummer till dem. Svar kom att ”det ser ut som om någon skrivit en siffra fel” och jag blev lovad att man skulle radera mitt nummer för vidare sms.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php