Okt 27 mån 2014

Dagens tanke

”Grön gubbe. Röd gubbe.” Trafikljuset

Olika skyltar dirigerar oss genom livet. Trafikljusen säger åt att gå eller inte gå, gula bågar visar oss var vi kan stilla den värsta hungern med en hamburgare, gäss som flyger söderut talar om för oss att vintern är på väg, färgranna neonskyltar säger åt oss vad vi skall köpa. Vi vet hur vi skall tyda dessa världen tecken, och det kan hjälpa oss på vår färd genom livet.

Vi kan lära oss att tyda våra medmänniskor tecken också, och lära oss att förstå människosjälen. Skrattrynkor runt ögon och mun, skrivbordshänder eller husmorshänder, spända käkar och axlar kan avslöja mycket om man tar sig tid att observera dem. Överallt är vi omgivna av tecken som talar om för oss att våra medmänniskor upplever samma glädje och samma smärta som vi, att de behöver oss lika mycket som vi behöver dem, att de förstår oss och att vi inte är ensamma.

Och om vi lär oss att tyda tecknen hos våra medmänniskor, inträffar det underbara att vi kan låta andra tyda våra tecken också.

Kommer jag att vara en trevlig lektyr för mina medmänniskor i dag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php