Okt 26 sön 2014

Dagens tanke

”Den som är lycklig gör andra lyckliga också.” Anne Frank

Anne Frank hade all anledning att vara olycklig, rädd och djupt deprimerad. Hon fick tillbringa åratal i en trång lägenhet, där hon gömde sig för nazisterna som ville förinta henne och hela hennes familj. Men till och med i sitt trånga gömställe kunde hon vara lycklig. Det var en sinnesstämning hon bar inom sig, som inte hade något att göra med vad som hände i hennes omgivning. Hon ägde rikedomar i sitt hjärta. Hon ägde en tro som höll henne uppe. Hon var uppfylld av kärlek och omtanke om sin familj, och tack vare det blev till och med hennes kringskurna tillvaro rik på känslor. Det är frestande att tro att man kan bli lycklig av saker som finns utanför en själv. Men fröet till lyckan bär man i sitt eget hjärta.

Finns det någonting i mina senaste motgångar som kan skänka mig lycka?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php