Okt 22 ons 2014

Så sant som det är sagt

När jag läste dagens ”Dagens tanke” slog det mig hur rätt det är. Natten har bestått av ihållande men stilla regn som med en lätt ton hänger sig kvar också nu på morgonen.

Under natten var jag inte så glad över att vara sömnlös fram till 03-tiden innan slumret kom och tog över en stund. Men nu när jag sitter här med mitt tända vackra ljus som jag fick igår… nyduschad och just sippat på en kopp ingefärste, så inser jag hur regnet ändå påminner mig om att det blir bra igen – att solen återvänder också till mig. Solen, som just nu befinner sig ovan molnen och lyser upp någon annans efter-regnet-tid.

Med ett stilla lugn ser jag framåt och den nya tillvaro som väntar mig. Att jag återigen vågade släppa kontrollen över det trygga och bekväma innebär att livet tar tag i min surfingbräda och låter mig surfa vidare på livets vågor mot nya spännande marker, nya spännande upplevelser – nya äventyr. Tillvaron där framme står på vid gavel för mig, välkomnar mig med öppna armar och jag låter mig föras dit utan att tveka.

Inga fasta hållpunkter, inga tillrättalagda planer som styr mitt liv – men många stränder att hoppa av på för att utforska just den viken.

Så låt det regna en stund, låt det påminna mig – och kanske också Dig – om att det blir bättre sedan. Det är så sant som det är sagt ”Ibland behövs det en regnig dag för att man skall bli påmind om att allting kommer att bli bra.”

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php