Okt 22 ons 2014

Dagens tanke

”Ibland behövs det en regnig dag för att man skall bli påmind om att allting kommer att bli bra.” Cris Williamson

Regniga dagar slår vi av på takten. Vi har alltid så mycket att stå i, vi stressar för att hinna åka till olika ställen och uträtta olika ärenden. Men regnet tycks dämpa takten i tillvaron, till och med i våra hjärtan.Och när vi dämpar takten, kan vi uppleva frid i sinnet, den frid som består i att veta att vi bör allt vi behöver inom oss. Trycket från omvärlden försvinner när vi tar oss tid att tänka efter.

Så som regnet tränger igenom marken, så tränger lugnet och friden in i vår själ. Trädens grönska får en friskare färg. Växterna och blommorna törstar inte längre. När vi saktar ner, tröstas vi av vad vi bär inom oss; vetskapen om att allting kommer att bli bra.

Vad kan jag trösta mig själv med idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php