Okt 21 tis 2014

Dagens tanke

”Stora tilldragelser gör mig lugn. Det är bara bagateller som irriterar mig.” Drottning Victoria

Är det inte alltid så? Vi klarar av stora tilldragelser som bröllop och födslar ganska väl. Det är de små – som i det långa loppet är så obetydliga – som vi blir upprörda av. Om barnen inte plockar undan efter sig, om middagen blir försenad eller om vi inte får gå på bio därför att vi inte har läst läxorna – då blir bi irriterade och sura. Sådana småsaker påverkar oss mycket mer än de borde.

Är de verkligen så viktiga? Ett ostädat rum är ingen dödlig sjukdom. Om middagen är försenad, blir vi inte sjuka, såvida vi inte är så oroliga att vi blir sjuka av det. Vi överlever.

Om vi tänker tillbaka på när vi senast blev arga eller sura – känns det lika viktigt nu? Vi kommer antagligen inte ens ihåg varför vi reagerade så häftigt. Tillvaron blir mycket trevligare om vi kan låta bli att irritera oss på småsaker.

Vad kan jag låta bli att irritera mig på idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php