Okt 21 tis 2014

Allt är inte vad det ser ut att vara

17:47 i kategorin Allmänt

Alla som hängt med här, har sett bilder på min paprikaplanta. Under helgen som jag varit iväg, har färgen gått från orangeröd till helt underbart röda!

Jag sa till en kollega på jobbet att jag skulle provsmaka idag, skiva en paprika och ha på smörgåsen. En liten provtugga vore ju inte fel medan jag bredde mackan så jag skar av en bit…

… en stor bit på den lilla paprikan….

… och jag förväntade mig smaken av en söt, god paprika… men gissa om jag blev smått chockad över branden som spred sig i min mun :jittery_tb: Detta är inte under några som helst omständigheter paprika! Det är CHILLI!! (tur jag hade A-fil hemma att släcka branden med.. och ja, jag drack direkt ur kartongen vilket jag aldrig gör annars! :happy_tb: )

Eller i alla fall en korsning mellan paprika och chili! Hur nu detta gått till finns det en förklaring på. När jag sådde paprika, chilli och annat smått och gott våren 2013 och katten Zimba (som numer inte finns kvar :down_tb: ) rev ner mitt lilla miniväxthus i golvet.. så har frön från paprika och chilli blandats och vips, har jag fått en paprikachilli!

Det har i alla fall varit skoj följa denna planta som jag inte visste vad det var innan jag trodde det var paprika… tills jag fick känna av att det inte var paprika utan chilli! Nu faller bladen av så den har nog gjort sitt.

Men lita aldrig på vad ni ser – allt är inte vad det ser ut att vara!

En kommentar till “Allt är inte vad det ser ut att vara”

  1. Micke Windows NT Mozilla Firefox 33.0 skrev den 21 Okt 2014 @ 19:01

    Hahaha.. halsa ur kartongen sådär! :clap_tb:

    Det skulle Du också gjort
    om Du råkade ut för samma 8)

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php