Okt 20 mån 2014

Ännu en resa har nått sitt slut

17:25 i kategorin Ledighet

Nu befinner jag mig åter i min soffa. Helgen har varit underbar och den har jag spenderat på östsidan med barn, barnbarn och annat gott folk.

Tågresan ner i fredags gick smidigt. Innan jag äntrade tåget, gick jag inom Subway för att ta med en macka på resan. Jag passade på att köpa en flaska vatten också.

Bäst som jag satt där blev jag lite sötsugen efter någon timme och tänkte mig en mazarin. Men ack, när jag insåg att man 1 september 2014 upphört med servicen på SJ sträckan Göteborg-Kalmar med lilla kiosken. Varför man dragit in den, vet jag inte. Men trist är det.

Mazarinen fick jag vara utan.

Äldste sonen hämtade mig vid tåget, trots att det är relativt kort väg att gå, och hemma hos honom och sambon fanns också mellansonens f.d sambo. Det blev ett kärt möte. Hon hade ingen aning om att jag var på väg (men jag visste hon var där) så hon stod först som förvånad i hallen och sedan kastade hon sig om min hals. Vi har inte setts sedan i somras så det var gott att krama om henne igen.

Tidigt lördag morgon gick jag till centralen i Kalmars tysta morgonstund. En stadsbuss kom tyst smygande med enbart föraren som enda resenär. Det var en helt annan känsla än det ständigt stökiga Göteborg. Det är lätt uppskatta tystnaden när man väl möter den med tanke på att vi lever i en ständig strid ström av ljud och oljud.

Bussen på centralen skulle ta mig vidare till lilla barnbarnet så det spenderades många, sköna timmar ihop med skratt, samtal och bara umgänge i största allmänhet.

Idag på morgonen skulle jag iväg ett ärende innan det var dags för massage hos bäste Jimmy och därpå ett besök hos frissan. Ärendet gick fortare än väntat så jag passade på att gå till min väninna Annes arbetsplats för att överraska henne. Hon visste om att jag var i stan men hon hade varit upptagen hela helgen. Utanför biblioteket, vid Systraströmmen, var det så här vackert kl 09.10 idag.

kl 10 låg jag på massagebänken. Axlar, nacke och skuldror fick vad de tålde och sedan var det iväg till frissan. Som tur är har jag båda dessa företagare i närheten av varandra och bara några minuter till tåget, så jag hann med att handla lite på COOP innan jag klev på tåget för återresan till Göteborg.

Det fick bli en sandwich med skagenröra, en kanelbulle (”nybakad” stod det men torr som fnöske.. tvi tvi…. ) Vattenflaskan hade jag fyllt på hos sonen innan jag lämnade lägenheten.

Så nu sitter jag här och ser fram emot nästa gång jag skall ner och hälsa på… men för den här gången har resan kommit till sitt slut.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php