Okt 19 sön 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”All makt är ett förtroende. Man skall avlägga räkenskap för hur man utövar den. All makt är av folket för folket.” Benjamin Disraeli

Solen är makt. Den värmer, bränner, ger näring åt växterna, som vi inte kan leva utan. Men trots sin stora makt, kan solen inte ens åstadkomma en regnbåge av egen kraft. Därtill krävs regn vid rätt tidpunkt och i rätt vinkel.

Hur starka vi än är, eller hur smarta, begåvade eller tilldragande, kan vi bara utöva vår makt till fullo genom andra. Det viktigaste vi kan åstadkomma gör vi med förenade krafter. Till och med när vi gör något som känns som om det bara var vårt eget – målar en tavla, vinner ett pris, gör mål – så har alltid en rad vänner, släktingar och lärare, ja, till och med ovänner, bidragit till våra framgångar.

Lika litet som regnets bidrag till regnbågen förringar solens roll, lika litet förringar den hjälp vi får av våra medmänniskor våra egna prestationer – tvärtom får den dem att framstå i ett förklarat sken.

Hur kan mina medmänniskor hjälpa mig att utvecklas i dag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php