Okt 18 lör 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Man misstar sig sällan om man inser att ovanliga handlingar beror på fåfänga, vanliga handlingar på vanan och elaka handlingar på rädsla.” Freidrich Nietzshe

Ibland får vi för oss att någon närstående är elak med flit. Det kan hända att en god vän plötsligt slutar att bjuda hem oss. Men hon kanske inte vågar bjuda hem sina vänner, därför att hennes föräldrar inte drar jämt, eller av någon annan anledning som inte har med oss att göra.

Men ofta får vi för oss att det beror på någonting som vi har sagt eller gjort. Då blir vi rädda och drar oss undan. Om vi ber en högre makt om hjälp, kan vi komma över vår rädsla och fråga vår goda vän varför hon har slutat bjuda hem oss. Då kommer vi i de allra flesta fall att upptäcka att hon inte har en aning om att hon har gjort oss ledsna. Och då kan vi skratta åt vår oro och glädjas åt att vi lyckades komma över den.

Vilka skatter kan jag hitta om jag kan komma över min rädsla idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php