Okt 16 tor 2014

Majsan och datorer

21:06 i kategorin Allmänt

Det där med datorer och jag i samma rum – det är ju något som tål att funderas över hur bra en sådan kombination är. Nå, jag har lärt mig en del själv när det gäller hur jag skall gå till väga med att formatera, ominstallera med mera (på gamla Win 98 tiden i alla fall) och så har jag ju kära Micke som snart är gråhårig för alla gånger det liksom på något helt oförklarligt sätt kör ihop sig för mig och datorerna :innocent1_tb:

Idag var det på något märkligt vis dags igen. Det händer att jag ibland tar bort historiken mest bara därför att… och idag var det en sådan dag då det skulle göras.

Eftersom detta är en dator som styrs av appar – med andra ord har jag en Windows 8 – så trodde jag i min enfald att inget kunde gå fel.

Mer fel kunde inte jag ha! :shock_tb:

Först och främst kände jag inte igen mig på platsen där jag förut har raderat historiken så jag läste lite extra på de olika alternativen innan jag valde.

Mozilla Firefox (FF) brukar jag ju alltid få starta om efter en sådan liten händelse och idag, inget avvikande.. bortsett från att historiken var kvar! Det var bara att leta mig in igen och leta efter annat alternativ och radera historiken. Det lyckades – men bara på just den aktuella fliken! :wallbash_tb:

Sedan gick det inte att komma åt Firefox för sidan stod bara och ”tuggade” och när jag skulle klicka ner den, så fick jag veta att Firefox inte svarade på mitt anrop; ville jag stänga programmet? Jo men visst. Det ville jag ju.. och då började den felsöka.

Nå.. detta upprepade sig några gånger så jag startade om hela datorn. Då fick jag inte upp Firefox alls… och plötsligt sa den att Firefox redan kördes i bakgrunden så jag skulle nog ta och stänga den först eller starta om hela systemet för att få åtkomst.

Nå.. det slutade inte där utan det blev ett par omstarter, flera anrop om att sidan inte kunde svara, att sidan redan kördes… och till slut gick jag in via Internet Explorer… vilken jag inte är så glad i så jag öppnade chrome som frågade om jag ville importera bokmärken, historik, lösenord med mera från FF – svar ja efter att jag bockat av några alternativ.

Men det gick inte för att FF kördes i bakgrunden!

Så jag körde chrome utan att importera och vad fanns att göra mer än att gilla läget? Det skulle kanske bli bättre i morgon.

Bäst som jag chattade med Micke samtidigt som jag surfade runt lite, så dyker FF-sidan upp! FULLT FUNKTIONSDUGLIG!! :jittery_tb: Med en skillnad: Den hade glömt vilken startsidan skulle vara, den hade plockat bort 2 (vad jag vet) tillägg och den var som om den vore helt nyinstallerad MEN med alla mina bokmärken var! Dessutom påstod sidan att jag hade en äldre version av FF, kanske ville jag uppdatera?

Ja, varför inte när jag ändå var i full fart med att få datorn att explodera av vanmakt – för jag orkade inte ens bli irriterad. Mest skrattade jag åt att det liksom på något oförklarligt vis alltid har en förmåga att spöka i mina datorer. Det kunde knappas bli värre än det redan var.

Nu skall jag bara se över hur jag får bort Firefox egna startsida när jag öppnar en ny flik för jag har ändå ställt in att startsidan skall vara google.se Men den visar sig inte när jag öppnar en ny flik – än. Det kanske den gör i morgon.

Man vet aldrig med mina datorer och om dessa och jag egentligen borde befinna sig i samma rum samtidigt :happy_tb:

En kommentar till “Majsan och datorer”

  1. Micke Linux Google Chrome 38.0.2125.102 skrev den 16 Okt 2014 @ 22:09

    Åh, herregud säger jag bara! :D

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php