Okt 16 tor 2014

Dagens tanke

”Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga.” Matt.6:34

Att bekymra sig för det som ligger framför en, är slöseri med tid och energi.Det är bättre att satsa den tiden och den energin på ett rikt liv idag.

Om jag till exempel använder flera timmar i dag till att oroa mig för en viktig skrivning i skolan i morgon, kan jag inte koncentrera mig på studierna. Och om jag ligger vaken hela natten och har dåligt samvete för allt jag inte har läst på och lärt mig, blir jag trött och olustig när jag skall göra provet.

Är det inte mycket bättre att idag koncentrera sig på att lära sig så mycket man kan till skrivningen? För när jag vet att jag har gjort mitt bästa, kan jag med gott samvete släppa taget och sova gott på natten. Om vi gör så varje dag under hela året, vet vi att när vi ställs inför ett svårt prov, är vi så väl förberedda vi kan bli och har ingenting att oroa oss för. Vilken lättnad det är att veta att man har gjort sitt bästa i dag och alla andra dagar.

Vad kan jag göra väl idag, så att jag slipper oroa mig för det i morgon?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php