Okt 15 ons 2014

Inventering

17:24 i kategorin Allmänt

Två av oss som är ansvariga för att beställa bl.a tvätt till avdelningen hade, liksom många av våra kollegor runt om i länet, inventering av tvätt.

Vi gick igenom genomräckningsskåp efter genomräckningsskåp, tömde, städade ur, sorterade och räknade för att till slut lägga in tvätten igen i skåpen. Oj, så fint det blev. Det är ju så lätt hänt att ordning inte hålls och det finns många orsaker till det.

Varje handduk, lakan, tvättsäck… ja, allt i textilier som vi hyr skulle räknas. Men med gott samarbete och lika tänk i hur vi skulle gå tillväga, så var det inga problem.

Bekymret kom när vi skulle skriva in alla våra räknade siffror i avsett program till tvätteriet. Där saknades en del kolumner. När jag ringde och talade med tvätteriet, skrattade hon gott. Sådant som är chippat skall inte räknas, för det har de ju koll på! Jaja, vi har varit övernitiska :happy_tb: (tänk på att v öppnade avdelningen för 10 månaders sedan och ingen av oss har tidigare varit ansvariga för tvätten) men det jag fann märkligt var ju att vissa poster fanns med, där kläderna är chippade. Jaja, nu är det gjort och det tog faktiskt hela dagen. Vi var med på morgonarbetet i vården. I övrigt tog räknandet resten av dagen.

Vi passade också på att skriva ut nya markeringsetiketter som klart och tydligt talar om vart i skåpet det skall ligga vilka plagg och storlekar. Sådant slits och behöver bytas.

Det är med stor känsla av ett gott dagsverke jag nu sitter i soffan och lyssnar på det smattrande regnet utanför. Att inventera var en skönt avbrott till ett annars så väldigt roligt arbete med människor.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php