Okt 14 tis 2014

Steg för steg

Steg för steg kommer jag närmare det mål jag strävar emot. Ett av målen.

Det har varit ett saligt letande och stretande bland arkiv, hänvisningar till andra arkiv… tillbaka till arkiv 1 och sedan ett par turer igen. Att vi lever i ett land som är kontrollerande är på ett sätt bra – det är relativt bra ordning på alla handlingar som finns och har funnits – om man nu har skött sitt arbete och skickat in handlingar för arkivering är uppdrag är klara. Men si, så är det inte alltid. Det har jag fått uppleva nu. Vissa av de viktiga papper jag behöver – finns inte i det personalarkiv jag hänvisats till!

Sverige är också ett land som fullständigt ÄLSKAR omorganisation, dela upp kommuner och landsting, stadsdelsnämnder och län som inte längre tillhör det län vi tror vi tillhör.. och vips, så är det ingen som vet vem, vilken myndighet och än mindre vilket arkiv som har mina gamla handlingar i sina förråd.

Ta bara ett av mina ärenden: jag vände mig till den aktuella kommunen för att få fatt i de papper jag behövde. Där hänvisade man mig till stadsarkivet då den verksamhet jag då arbetade för gick under den gamla benämningen på län. På stadsarkivet hänvisar man mig till riskarkivet som i sin tur skickar mitt ärende till – VÄNERSBORG! Det är inte helt enkelt att få tag i gamla handlingar som jag trodde den svenska byråkratin var så noga med att arkivera rätt.

Men så fort de omorganiserar, så är det alltid något som kommer bort. Inte ens Skatteverket hade information om mina personuppgifter före 1983! ”Försök med landsarkivet” fick jag veta… Suck och stånk.. jag valde bort landsarkivet och jag tror att Skatteverket och jag löste det hela ändå rätt så smidigt. Det gäller att vara kreativ.

Hur det än är, så är jag i alla fall ännu ett steg närmare ett av målen. Lite mer papper skall fixas fram och vad gäller det, så har jag satt lite folk i rörelse och arbete för att leta i arkiv, lådor, mappar och annat smått och gott.

Men vad är det jag håller på med?

Det får Du veta en annan gång

2 kommentarer till “Steg för steg”

  1. Micke Linux Google Chrome 38.0.2125.102 skrev den 15 Okt 2014 @ 08:28

    Törs jag skriva att jag (nog) har kvar alla lönepapper, deklarationer och inte minst varje räkning jag fått.. Nånstans :D

    Varför är jag inte förvånad?? :P Det fanns en tid då jag samlade alla räkningar i minst 10 år, ordentligt sorterat i en pärm för varje år. Betyg/Intyg har jag stenkoll på men numer går ju det mesta av betalningar via internetbanken och det är inte många fakturor jag behöver spara på. En del är ju e-fakturor också…
  2. Micke Linux Google Chrome 38.0.2125.102 skrev den 15 Okt 2014 @ 19:17

    Dom går ju att skriva ut.. Haha :D

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php