Okt 14 tis 2014

Den allt mer försämrade svenska sjukvården

I stort sett varje vecka kan vi läsa om människor som söker vård för vissa problem och bekymmer som nonchaleras av den svenska sjukvården.

Ännu ett fall har anmälts till IVO, Inspektionen för vård och omsorg. Det handlar om hur 13 olika läkare missar att patienten har cancer.

Mannen hade tagit ett PSA-prov, som man tar när bl.a prostatan utreds. Trots att provsvaren visade förhöjda värden, som kan innebära en godartad form av prostataförstoring bl.a men även prostatacancer, var det ingen läkare som tog notis om det.

13 gånger!!

Hur kan det över huvud taget få hända? Under åren som mannen varit i kontakt med vården och tagit nya PSA-prover som visat ännu högre värden, har ingen reagerat – eller helt enkelt inte brytt sig om det hela.

Nu har det gått så långt att mannen har en spridd prostatacancer.

Med vilken rätt tar den svenska sjukvården livet av sin patient med detta förfarande? ”Vållande till annans död” vore ett begrepp för samtliga 13 nonchalanta läkare att sitta bakom lås och bom för.

Den aktuella vårdcentralen menar att antalet läkare, däribland en stor mängd s.k hyrläkare, som patienten träffat, kan vara en bidragande orsak till den tragiska händelsen.

Men hallå!! Ju fler läkare mannen har träffat som borde ha tittat på labsvaren, så borde det ju finnas en större möjlighet att någon av läkarna borde reagerat! Men hur man 13 läkare missa?? Att dessutom lägga skuld på hyrläkare – det är ju rätt korkat för de bör ju ha samma kompetens och utbildning som de fastanställda kollegorna. Eller? Har jag så fel?

Oavsett vad man kommer fram till att det beror på att alla dessa oturligt nog 13 läkarna har gjort för fel, så har jag min egen åsikt om vad som kan vara en bidragande orsak till den allt med försämrade sjukvården i Sverige… men den åsikten behåller jag för mig själv.

Som jag sagt förut; vissa läkare borde inte få vara just det… läkare. Det borde vara lättare att ta deras legitimation ifrån dem utan möjlighet till att få tillbaka möjligheten att verka som läkare.

Sverige måste rensa upp i skiten för att få en högkvalitativ, yrkesstolt läkarkår!

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php