Okt 13 mån 2014

Dagens tanke

”…(kungen) kan beröva dem solsken och regn … och de blir samtidigt bombarderade ovanifrån av stora stenar …och taken på deras hus slås i spillror.” Jonathan Sift

Hur straffar vi dem som råkat fela? Försöker vi såra dem med ord – stinga dem i hjärteroten med ordens spjutspetsar? Örfilar vi dem med förolämpningar? Vi kanske föredrar att förgifta dem med en stark dos tystnad? Har vi försökt göra dem ledsna genom att få dem att tycka synd om oss? Påminner vi dem dagligen om att allt som är misslyckat i vår tillvaro är deras fel?

Vi skall komma ihåg att det bara är vårt eget liv vi kan styra, och därför kan vi bara straffa oss själva. Men vi kan också styra vårt liv så att andras handlingar inte behöver drabba oss, och så att vi slipper straffa dem.

Har jag straffat någon?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php