Okt 12 sön 2014

Dagens tanke

”Vi kan vinna andras gillande om vi bär oss åt på rätt sätt och om vi anstränger oss; men vårt eget sätt är hundra gånger mer värt… ” Mark Twain

Det var en gång en ung flicka, som trodde att om hon bara ansträngde sig lite mer, skulle hon göra sina föräldrar till lags. Om hon var lite sötare, skulle hennes vänner tycka bättre om henne. Hon ansträngde sig hela tiden för att vinna deras bevågenhet. Ibland sa de att de tyckte om henne, och ibland gjorde de det inte.

Men så en dag drömde hon om en fe. Fen sa till henne: ”Du duger precis som Du är. Du behöver inte ändra på Dig. Jag vill att Du skall börja se hur vacker Du är och tycka om Dig själv precis som Du är.”

Det var inte lätt att följa fens råd att tycka om sig själv, men hon märkte att när hon gjorde det, kände hon en inre frid, som inte berodde på vad andra tyckte om henne. Hon tackade fen för att hon varit omtänksam nog att ge henne ett så klokt råd.

Vad kan jag tycka om hos mig själv idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php