Okt 11 lör 2014

Dagens tanke

”En musiker måste spela, en konstnär måste måla, en poet måste skriva om han skall få frid i sinnet. Det man kan vara, det måste man vara. ” Abraham Maslow

Samma sak gäller för sömmerskor, snickare, hemmafruar, advokater och bilmekaniker. Frågan är vem och vad jag är. Vad måste jag göra för att få frid i sinnet?

Ett fåtal av oss är lyckliga nog att hitta svaret på frågorna på ett tidigt stadium i livet. Man måste sträva efter att utvecklas till den människa man kan och måste vara. Det gör man genom att känna efter vad man innerst inne vill, och genom att fråga sig vad som skänker en tillfredsställelse. Vi skall fråga oss vad vi skulle tycka mest om att syssla med, vad vi tror att vi verkligen är duktiga på. Vad är det inom oss som ibland pockar på att få komma till uttryck eller bli gjort? Svaret på frågan vad vi kan bli, vad vi måste bli, måste komma inifrån oss själva. Och det gör det, om vi ställer de rätta frågorna.

Vilken sorts människa skulle jag kunna bli?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php