Okt 10 fre 2014

Lev livet som inloggad

Det är Barometern.se nya slogan.

Barometern.se kommer att från 15 oktober kosta pengar att läsa. Det är ett nedköp för tidningen, om man frågar mig. Men å andra sidan så har man nog tappat massor av papperprenumeranter, bekostat en helt ny tidningsdesign och det kostar ju pengar. Det man förlorat på gungorna tar man igen på karusellerna. Men att börja ta betalt för vi skall kunna läsa tidningen på nätet – det anser jag är dumsnålt.

Alla som är prenumeranter kan logga in med sina kunduppgifter. Men har man papperstidningen, är det då så troligt att man läser tidningen på nätet? Alla vi som inte bor i Kalmar men ändå vill läsa tidningen utan att prenumerera på den i pappersformat (det skriks ju i politiska termer att vi skall värna miljön och inte förbruka så mycket papper) Att tvingas logga in som prenumerant/betalande internettidningsprenumerant, gäller om man vill läsa alla PLUS+ -märkta artiklar. De flesta och de mest intressanta artiklarna är just PLUS+ -märkta.

Nu går ju inte Barran i konken för att jag slutar läsa tidningen men jag anser ändå att har man valt att ge den publika service som det är att ha en upplaga på nätet – då är man i desperat behov av pengar. Frågan är om Barometerns ansvariga har lekt bort för mycket av tidningens pengar och därför så desperat lägger avgift på att läsa nätupplagan.

Lev livet som inloggad! Nej, tack. Jag lever hellre livet!

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php