Okt 08 ons 2014

Livets små sandkorn

21:19 i kategorin Allmänt

För några år sedan skrev jag dessa rader:

Om varje dag av vårat liv representerades av ett sandkorn

och om dessa sandkorn var placerade i ett timglas

där korn efter korn sakta rann ner till glaset under

där vi kunde följa våra dagars liv och död

skulle vi ta bättre vara på våra dagar och år då?

Ibland låter vi livet rusa iväg utan att vi stannar upp och begrundar vår tillvaro. Vi rannsakar inte livet och oss själva och förstår inte varför vi är missnöjda, sover dåligt, har ont i magen, huvudet… varför vi börjar bli bittra.

Jag försöker se mitt liv i ett timglas, där varje enskilt sandkorn är varje enskild minut i mitt liv. Ibland låter jag sanden flöda fritt utan eftertanke medan andra dagar stannar jag upp och betraktar kornen… ett efter ett… tar en fundering på vart jag står i det hela…

… och en dag inser jag att inget händer om inte jag kastar första stenen i vattnet för att få ringarna på ytan att röra på sig.

Där är jag nu. Att vänta på att det skall hända det jag vill… det gör mig rastlös, sur och irriterad. Den enda som kan förändra min situation, är jag själv.

Där är jag nu. Undermedvetna tankar hade fått mogna, värkt färdigt för att en morgon kliva upp, åka till stan, ta en fika… samtala om tankarna… och inse att jag inte var ensam om det. Det blev stenen som kastades och ringarna sprider sig i faslig fart och saker bara händer! Redan dagen efter ”stenen kastades” vid fikabordet.

Där är jag nu. Varför vänta? Ingen annan kastar stenen åt mig. Men ringarna på vattnet hjälper andra att komma fram till sina beslut, sina genomföranden.. och sandkornen sätter åter fart i timglaset och rinner ner medan jag betraktar dem ett efter ett och tänker med ett stort leende; ”Det där är mitt liv och det är jag som styr”.

Livets små sandkort kan få oss att komma långt.. precis som sandkornen på sandstranden som spolas ut i havet.. som drivs med vågorna och hamnar på en annan strand… tills någon annan betraktar dem i sitt timglas.. stannar upp och reflekterar… och ringarna på vattnet tar ännu en tur ut i livets oändligt spännande tillvaro.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php