Okt 08 ons 2014

Dagens tanke

”Lär Dig vem Du är – var den Du är.” Pindaros

Det värdefullaste vi kan skänka våra närmaste är att vara uppriktiga mot dem. Men ändå döljer vi ofta vårt sanna jag för våra vänner, av rädsla för att de inte skall acceptera eller älska oss, om de får se vårt rätta ansikte. Ofta visar vi sidor av oss själva, som döljer vilka vi verkligen är. Vi har nog ofta hört oss själva eller andra säga: ”Mina föräldrar skulle avlida om…. ” eller ”Gräla inte så barnen hör det”.

Om vi i alltmer hög grad döljer oss bakom falska kulisser, löper vi risken att förlora känslan för vad som är äkta och vad som är falskt. Vi blir skådespelare i stället för riktiga människor om vi hela tiden försöker göra faste Jane, våra farföräldrar, våra storasyskon eller våra barn till lags.

När vi övervinner rädslan för att öppna oss för andra, får vi också förmågan att se hurdana vi är. När vi upptäcker att andra accepterar oss som vi är, kan vi acceptera och älska oss själva också. Att känna sig själv är att inse att man är värdefull.

Vilken sida av mig själv har jag dolt?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php