Okt 05 sön 2014

Frukostbesvikelsen

Det blev en fullständig flopp, min frukost. Fullständigt rabiat sugen på mango i filen, köpte jag efter noga val igår, en ätmogen mango. En mango skall vara lite lagom söt, smaka mango och ja… bara vara perfekt.

Men problemet är ju alltid med frukt och grönt; vi kan inte provsmaka i butiken och vet aldrig var som finns under skalet.

Redan igår kväll tänkte jag kasta mig över min älskade mango men tänkte att ”nej… håll Dig till frukost, Majsan” och så fick det bli.

Nästan med andakt i köket skalade jag mangon…. kunde nästan känna smaken i munnen… skar upp den och la hälften i en liten burk med tättslutande lock, för att ha senare… och la resten i filen.

Med en käftsmäll utan dess like inser jag att mangon smakar allt annat än mango. Den smakar lite lätt syrlig, som gammal frukt kan smaka… Jag tog en sked till… tänkt om det var något med filen.. men inte. Mangon var allt annat än den mango jag hade hoppats på och jag fick göra något jag inte tycker om att göra: kastade skålen med mango och fil! Det gick inte att äta :down_tb:

Visserligen är min müsli underbart god men det var inte den jag var sugen på. Men en tallrik fil och müsli fick det bli ändå.

När det gäller frukt, brukar jag har relativt bra koll på vad jag vill ha. Bananer och Ananas skall vara Chiquita eller Dole (och inte något ekologisktjafs, vilket innebär att för närvarande har jag svårt få tag i bananer eftersom MAXI valt bort Chiquita vanliga bananer för något ekologiskt, men som jag en dag köpte en enda banan för att provsmaka och den var SMAKLÖS! :annoyed_tb: Av princip köper jag inte s.k ekologiskt. ) Grapefrukt skall vara från Florida om de skall vara goda nog för mig. Smaken avgörs verkligen beroende på varifrån en frukt kommer ifrån. Dock har jag inte koll på vart mina goda mangos skall komma ifrån men det får bli en annan dags informationsintagande.

Just nu är jag grymt besviken över att min frukost inte blev som jag hoppats, men bättre tur nästa gång.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php