Okt 04 lör 2014

Några timmar med vinst

16:04 i kategorin Allmänt

Vinst kan vara så många olika saker och idag blev det en vinst av det mer vanliga slaget, även om det var en ovanlig vinst för mig. Som tonåring vann jag en gång en vinylsingel och sedan dess har det blivit noll och ingenting.

Men idag slogs det på stort. Goda vänner från Småland är i stan och vi möttes på Liseberg – för övrigt mitt första besök där i år, trots att min arbetsgivare har bjudit på entrékort också i år.

Vi strosade runt lite, småpratade och hamnade på en lunchrestaurang. Där satt vi ett tag och kände oss sedan bortjagade av en kvinna med sitt barnbarn som slog sig ner på en ledig stol vid vårt bord och ursäktade sig att hon bara väntade på att maten skulle komma, så skulle hon och familjen leta efter ledigt bord. Nu fanns det ju inga sådana och för vår del blev det inget kaffe efter maten – det var ju inte tänkt så heller, men ändå.

Nå, vi reste oss och gick ut i solskenet. Vi gick till ett chokladhjul och maken i sällskapet berättade att han har en förmåga att alltid välja fel bricka. Det är en tom spelbricka mellan honom och hustrun och precis när hjulet skall stoppas, kommer det alltid någon och lägger en tjuga på den tomma brickan emellan honom och frun.. och vips så vinner den som kom i sista sekund.

Vi skojar lite om det och han spelar.. och det händer nästan det samma igen. Vi går till nästa hjul och han lägger sin tjuga… hustrun en annan tjuga… och jag lägger emellan dem och skrattar gott, påpekar för maken att han får skylla sig själv… och gissa vad som händer?

Jo, undertecknad vinner stort! Maken bara skakar på huvudet och skrattar. Det är liksom inte bara en gång det hänt.. det är väl nu sjätte gången! (jag måste tillägga att det hände en gång till på ett annat spelhjul och jag sa till honom att spela också på brickan mellan honom och hustrun… men ack.. ingen spelade på den men det hade blivit vinst då det var det numret som blev draget! Nej, jag spelade inte efter att jag vann DUMLE-knuten som totalt kostade mig 40:- i spelpengar 8) ) Chokladen kommer att gå till en verksamhet jag lämnar bakom mig sista oktober – som en avskedsgåva. (Börjar jag äta Dumlekola, kan jag inte sluta vilket leder till att jag mår illa :sick_ee: )

Men innan jag mötte vännerna vid Liseberg åkte jag till sonen med lite saker samt gosade med Kattis en stund

En underbar lördag med vinst på Liseberg men också ett glädjande mail att läsa från en väninna som haft det tufft en tid. Det är också en vinst.

En kommentar till “Några timmar med vinst”

  1. Micke Linux Google Chrome 37.0.2062.117 skrev den 05 Okt 2014 @ 17:49

    Vilken tur då!

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php