Okt 04 lör 2014

Dagens tanke

”Orsaken till att fåglarna kan flyga men inte vi, är att deras tillit är orubbad – ty att äga tillit är att ha vingar.” James M. Barrie

Som barn får vi lära oss att våra tankar och handlingar skall präglas av tillit. Om vi äger tillit, om vi tror på att det kan hända något underbart, så skänker det oss glädje. Om vi har självförtroende, får vi också viljan att lyckas. Om vi inte äger tillit, lurar förtvivlan på oss. Tilliten hjälper oss till framgång genom att inge oss kärlek och hopp. När det går bra för oss, utvecklas vi och mognar tack vare vår tillit. I svåra stunder behöver tilliten hjälp av tron för att få ökad styrka och inspiration.

Det krävs inga stora mängder materiella ting för att man skall känna tillit. Det var en gång en fyraåring som hittade en kopparslant. Hon visade stolt upp den för en främling. Mannen fnyste och sa: ”Vad tror Du att Du kan köpa för den där slanten?” Men barnet, som var tillitsfullt, svarade: ”Jag kan köpa en förtrollad önskning i en önskebrunn.”

Vad kan jag ha tillit till idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php