Okt 03 fre 2014

Dagens tanke

”Ett enda andetag kan släcka lågan
Så svårt det är att tända den igen
Ett hårt ord dödar, ett vänligt livar
Det aldrig sagda ordet kväver drömmen.”
Joan Walsh Anglund

Det beror på hur vi behandlar dem vi lever tillsammans med om vår familj är lycklig eller ej. Precis som man kan blåsa ut ett ljus med ett enda andetag, kan en enda elakhet förgifta tillvaron för en syster eller bror. Människor av alla åldrar har övergivit sina drömmar därför att ingen har uppmuntrat dem. De är som vaxljus som man har blåst ut.

Men om våra nära och kära är glada över något som de har åstadkommit, skall vi glädjas med dem. Om vi uppmuntrar dem med vänliga och uppriktiga ord, kommer deras ljus att brinna med en starkare låga. Om vi delar andras glädje, bidrar vi till att deras ljus brinner klarare.

Hur kan jag sprida ljus och värme med mina ord idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php