Okt 02 tor 2014

En annorlunda dag

09:04 i kategorin Allmänt

2 oktober 2014. Det låter som en vanlig dag, vilken som helst. Det hade det varit också om det inte vore för igår. Gårdagens fika och lunch, promenad på stan och samtal med en kollega. Bollandet av tankarna som jag burit länge, beslut som jag fattade september 2013… och igår lades alla pusselbitar på plats.

Det är dags att ta nästa steg. Det stora – det där som avgör allt. Det där steget som tar mig bort från där jag är nu, som klipper banden som är bundna här för att knyta dem där, på andra sidan.

Det är alltid pirrigt när det kommer till vägs ände och det är dags att sätta planer i verket. Det är ett ångestladdat ögonblick där tankarna far runt i virvlar som i ett vattenfall.. där fokus inte existerar men där kaos råder i tankarnas egna värld.

Hur svårt det än var att fokusera på min rehabträning, så utförde jag den. Det hade varit lättare att stå över den idag men det hade jag fått lida av i morgon och kommande dagar. Vissa mönster skall inte brytas även om det blir halvhjärtat gjort. Men gjort.

”Skall jag? Skall jag inte? Vad händer? Tänk om det går käpprätt?” Tusen tankar som motsäger varandra, rädsla för det nya, trygghet i det gamla.. ”jag vet vad jag har…” Ändå vet jag… ändå vet jag att jag kan, jag vill och jag vågar! Jag har gjort det förr och då under andra omständigheter. Nu är det lite nygammalt… lite gammalt som står och väntar å ena sidan… men å andra sidan finns också nytt.

Åh! Vad har jag gett mig in i? Vad är det jag tänker göra?

Men framför allt… varför är det alltid lika svårt att sätta en plan i verket? Det är en nedärvd gen vi tydligen har, att med rädsla stanna upp till eftertanke ännu en gång.

Men när jag ser att detta är enda vägen ut – ja, då finns det bara en väg att gå: den jag redan påbörjat gå.

Så idag är en annorlunda dag… en stor dag.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php