Okt 01 ons 2014

Dagens tanke

”Naturen är nog vår bästa försäkran om odödlighet.” Eleanor Roosvelt

Allt i naturen bidrar till någonting annat. Så var det med den ståtliga trehundraåriga eken som till slut föll för stormen. Förr gav den skydd åt tusentals fåglar och ekorrar, nu livnär sig insekter och svampar på den. När den börjar murkna, kommer den att ge näring åt marken, och i den gödslade jorden kommer många nya träd att växa upp. Vi människor är också delaktiga i detta eviga kretslopp. Våra tankar och handlingar berikar våra nära och kära och påverkar kommande generationer. Det känns trösterikt att veta att vi är en del i en större plan, och att vi kan lita på att allt som sker, sker med avsikt. Hjärtat fylls av fröjd vid insikten om att vi behövs, precis som varje träd behövs.

Vad är min plats i naturens stora plan idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php