Sep 30 tis 2014

… och hon skickades hem med sju benbrott…

En närakut stängde och lämnade en patient ensam kvar i väntan på sjuktransport. Samma närakut skickade hem en kvinna med 7 benbrott i foten med uppmaning om att komma tillbaka om en vecka om svullnaden inte lagt sig. Orsaken att kvinnan skickades hem var att man ansåg att hon ”bara” hade en bruten lilltå.

Jo, man hade röntgat foten men enligt verksamhetschefen kan inte den röntgenapparaten ”hitta sådana avancerade skelettskador som den kvinnan hade”. Jag tror det handlar om annat. Det visade sig att de röntgenbilder som tagits på närakuten vid första tillfället, var så suddiga att det inte gick att tyda dem!

Hur kan en närakut få drivas med så usel personal? Först lämnar man en gammal kvinna ensam i entrén i väntan på sjuktransport (vars förare inte kunde komma in till kvinnan eftersom porten var låst!) och så har man tagit så usla röntgenbilder att det inte går att tyda dem för en kvinna som uppges ha bruten lilltå men i själva verket har 7 benbrott i foten! Verksamhetschefen borde avsättas och kanske börja arbeta med att sortera papper i kronologisk ordning i en sval källarlokal med dåligt ljus – inte ha med människor att göra i sitt yrke och i synnerhet inte vara chef med tanke på hur hans verksamhet bedrivs.

Det värsta är att jag tror inte detta är de två enda artiklarna vi kommer att få läsa när det gäller den aktuella närakuten. En verksamhet som drivs på detta vis, har troligtvis många fler bockar i kanten än övergiven sjuk patient och uselt tagna röntgenbilder så man missar 7 benbrott.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php