Sep 29 mån 2014

Dagens tanke

”När folk är avundsjuka på mig, tänker jag: ”Herregud, var inte avundsjuk, jag har mina egna prövningar.””Barbra Streisand

En skog är full av olika sorters träd – det är träd i alla storlekar, fasoner och nyanser. Det är svårt att föreställa sig att en tall skulle önska att den var en ek. Eller att en gran är avundsjuk på björken för att den har så vit stam. I stället fångar varje träd upp regndropparna och reflekterar solskenet på sitt eget sätt.

Vi är ofta avundsjuka på andra. De har mer pengar eller fler vänner. Vi tycker att de ser bättre ut eller har lyckats bättre med någonting än vi.

Det är så lätt att bortse från den begåvning vi själva har, när vi är avundsjuka på andra. Vi blir lurade av det yttre skenet och glömmer att alla människor har sina svagheter och prövningar, precis som vi själva. Precis som träden i skogen äger var och en av oss sin speciella skönhet och sin begåvning, som är unik just för oss. Om vi tror på oss själva i stället för att avundas andra, kommer vi att växa och grönska på värt eget sätt.

Vilka egenskaper har jag som andra kanske beundrar?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php