Sep 28 sön 2014

Dagens tanke

”Lycklig blir man tack vare egna ansträngningar, god smak, ett visst mått av mod och försakelse, kärlek till arbetet, och framför allt ett gott samvete. Lyckan är ingen obestämd dröm, det är jag säker på nu.” George Sand

”Vi dricker alltid choklad med vispgrädde när vi har varit på skolkörens konsert” sa den lilla flickan. Föräldrarna skrattade åt att hon sa ”alltid”, när de bara hade varit på skolkörens konsert en enda gång. Men sedan insåg de att hon sagt något klokt.

”Ja”, sa mamman, ”vi dricker alltid choklad med vispgrädde, därför att vi tycker om att skaffa oss nya traditioner. Vi måste se till att vi gör det i kväll, så att den nya traditionen inte tar slut innan de har hunnit börja.”

De skrattade och började diskutera vilket konditori som serverade den godaste chokladen.

Varje familj behöver ha sina egna traditioner. Vi behöver egna högtider som inte står i almanackan. När familjen firar någonting, betyder det extra mycket, därför att man firar gemensamma livserfarenheter och skapar glada minnen för livet.

Kan jag instifta en ny tradition idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php