Sep 27 lör 2014

Sen ankomst –  man kan lika gärna vara glad

06:14 i kategorin Allmänt

Under 2,5 år har jag åkt till jobbet med samma linjer. Varje helg jag jobbar dagtid, kommer jag alltid 20-25 minuter för sent. Orsak: västtrafik/Göteborgs spårvagnar drar in flera morgonturer på helgerna. Min första buss kommer ca 05:45.

Enligt tidtabellen skall jag hinna med den spårvagn som passerar en viss hållplats som gör att jag hinner med rätt spårvagn för att hinna till jobbet med knapp marginal. Den har stått på plats 3 gånger på 2,5 år.

Nu måste jag helt in till stan där jag missar rätt spårvagn med några sekunder. Den åker just som vagnen jag sitter på, rullar in på hållplatsen.

Som det är nu, måste jag vänta 11 minuter på en buss som tar nästan 30 minuter att åka till jobbet med i stället för 15 minuter spårvagn.

Stressigt? Nej, varför skall jag stressa över en situation som jag inte kan påverka? Jag har slutat att reta mig på det också. Det hjälper inte.

Det är tur jag har Lars-Erik Uneståhl i lurarna som håller mig sällskap samt några spel på telefonen.

Det blir sen ankomst idag men jag kan lika gärna vara glad.

En kommentar till “Sen ankomst – man kan lika gärna vara glad”

  1. Ole Mac OS X Safari 537.85.10 skrev den 29 Sep 2014 @ 14:41

    Klart du skall vara glad :)

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php