Sep 26 fre 2014

Mat och träning

En ledig dag skall emellanåt spenderas på ett produktivt sätt. Ibland behöver vi vila – ibland behöver vi handla och förbereda matlådor.

Idag har jag haft en sådan dag. En dag som varit produktiv.

Jag tog spårvagnen till MAXI Mölndalsvägen och bockade av min inköpslista i takt med att jag plockade på mig varor jag skulle ha. För ett par dagar sedan gick jag igenom mina kokböcker för att se vad jag skulle göra för mat att lägga i matlådorna. Aldrig förr har jag planerat matlådor mer än för några dagar. Detta skulle verkligen bli spännande.

Mina val föll på 9 olika rätter som skulle ge 32 portioner.

Som bäst när jag gick och handlade, ringde sonen och undrade om jag skulle med till CityGross i Ytterby/Kungälv. Dit hade vi inte varit ännu så visst, varför inte. Men han fick snällt komma till Mölndalsvägen för att hämta morsan och hennes dramaten-vagn med varor.

Väl framme på CityGross, så var det som på CityGross i övrigt. Inget häpnadsväckande men visst, några kronor billigare på vissa varor. Men om det skulle löna sig att åka dit en gång i månaden för att storhandla – det tvivlar jag på.

Nå, hemma igen satte jag fart med att laga mat. Jag valde ut 4 rätter att tillaga idag – och resten får bli i morgon eller på söndag. Maträtterna blev Kikärtor Balti (jag hittade inte Balti currypasta så det fick bli den currypastan jag hade), Thaigrönsaker curry, Grönsakspilaff och Grönsaksthai, recept hämtade ur Viktväktarnas kokböcker. Dessa 4 rätter skulle, som sagt, ge mig 12 portioner och jag fick ut 36 utan att snåla. Man måste ju bli mätt också. Just nu ligger mina matlådor på va 21:-/st inkl ris. Får jag ut totalt de 32 som recepten lovar på alla 9 recepten, blir kostnaden ca 18:-/portion. Men med tanke på att jag redan nu ligger så mycket bättre till i antalet matlådor, så räknar jag kallt med att mina matlådor blir betydligt fler än 32 och därmed definitivt billigare än 18:-/portion. Det tycker jag är ett bra pris för en vällagad måltid som dessutom är tillagad från grunden med bra råvaror.

Så tillkommer inköp lite nu och då för frukost och kvällsmål samt ett och annat mellanmål och lite frukt.

Efter att matlagningen var klar, så blev det veckans sista rehab-träningspass. Jag måste ge mig en klapp på axeln för detta. Det är så lätt att strunta i det och tänka ”jag gör det i morgon … men nu har jag bestämt mig; det skall göras enligt det schema jag lagt upp.

Idag har det verkligen varit mat och träning och jag är mer än nöjd med dag och mig själv.

En kommentar till “Mat och träning”

  1. Micke Windows NT Mozilla Firefox 32.0 skrev den 27 Sep 2014 @ 09:41

    Blir bra med dessa lådor!
    Hemlagat om något detta :)

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php