Sep 26 fre 2014

Dagens tanke

”Man kan inte finna glädje annat än i mänsklig gemenskap.” Antonie de Saint-Exupéry

Det är svårt att föreställa sig att man skall kunna vara riktigt glad och lycklig utan familjen och vännerna. Man kan ju tänka sig en födelsedagsfest där ingen annan än man själv är med. Även om man får en massa presenter, skulle det kännas tomt om man inte hade någon att dela glädjen med.

Glädje får man av varandra. Även svåra tider skänker oss vackra minnen att glädjas åt längre fram i livet. Vi delar gott och ont, och vi delar belöningen. När det känns för svårt att leva tillsammans, för besvärligt att ha något gemensamt, när det känns för trångt för att kunna tänka, när oenigheten är för stor, då skall vi finna tröst i att se på varandra än en gång och upptäcka allt som förenar oss, alla likheter mellan oss, allt som vi har gemensamt i varje ögonblick och som vi ibland tar för givet – födan, tankarna, den luft vi andas.

Vad är det vi har gemensamt just nu?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php