Sep 25 tor 2014

En månad har gått

19:21 i kategorin Hälsa

Nu är det en månad sedan jag beslutade att ända kosten ganska drastiskt. Det var först tänkt att bara ta bort gluten – men det slutade med att jag valde bort allt kött också. En månad skulle jag hålla på för att se om vissa bekymmer försvann. Idag har den där månaden gått.

Hur mår min kropp och jag? Jo vars, vi mår fint. Men bekymren kvarstår. Ofta får vi ju höra i t.ex ”gå-ner-i-vikt-”program där programledaren kommer som en skänk från högre höjder med massa ny och nyttig kost. Nå, nyttig kost ligger mig varmt om hjärtat men att komma till de höjderna som programdeltagarna hävdar att de gör efter 4-8 veckor – den skillnaden har jag inte märkt. Jag är inte piggare eller tröttare, jag är inte gladare (kan man bli mer glad än vad jag brukar vara? 8) ) eller mer ledsen. Jag har inte mindre huvudvärk – eller mer. I stort sett är allt som vanligt, bortsett från att jag fått smak för en massa nya maträtter.

Jag har alltid sagt att ”vegetarian kan jag aldrig bli för det går inte vara utan korv”. Korv i (nästan) alla dess smaker och former är ju ett av livets lyxtillbehör. Oavsett hur man tillagar korv så älskar jag korv. Tänk er själva en ljuvligt god nykokt wienerkorv! Men det har ändå gått bra denna månad. En gång fick jag sug efter just wienerkorv och det var i samband med att patienterna hade det på menyn. En kollega skrattade gott åt mig, men anfallet gick fort över.

Skulle jag, med denna månads resultat av vegetarisk kost, kunna tänka mig att bli vegetarian? Nej, absolut inte, om det inte handlar om min hälsa. Handlar det om så stora skador för mig, att jag drabbas av problem så som kliande utslag, hälta, synrubbningar, höga halter av natrium eller något annat galet för att jag skulle äta kött – då kommer det i ett annat läge.

Vad har jag beslutat mig för? Jo, jag skall ta mig ännu en månad med vegetarisk kost. Kanske inte 100% men i stort. Jag kan peta in gluten igen där det kan behövas; pasta, bröd… ja, ni vet. I morgon är det stora inköpsdagen och eftersom jag har ledig dag, skall jag passa på att göra matlådor och det skall göras på flera olika recept så det blir lite variation. Jag har hittat ännu fler fina vego-recept jag skall testa.

Men denna månad utan både gluten och kött har inte påverkat min hälsa nämnvärt.

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php