Sep 25 tor 2014

Dagens tanke

”Ingenting dyker upp här i världen förrän någon har skaffat fram det.” James A, Garfield

Vi kan lära oss av björnarna hur man ”skaffar fram” tillfällen. När de letar efter döda, vänder de på nerfallna träd och drar upp stubbar för att hitta insekter. När de känner lukten av honung, klättrar de upp i trädet efter den, och när de får syn på bär, river de undan grenar för att komma åt dem.

Precis som björnarna måste vi skaffa fram saker och ting åt oss själva. Vi kanske kan skicka in ett bidrag till en tecknings- eller novelltävling. Vi kanske kan ställa upp i uttagningarna till någon lagsport eller en orkester. Om vi gör det utsätter vi oss för risker som bidrar till att vi mognar och får större självförtroende, och livet blir till ett äventyr om skänker oss tillfredsställelse.

Varför vänta på att äventyret skall knacka på dörren, när vi kan knacka på dörren till äventyret? Vilka intressen vi än har, kommer vi att få ut mer av tillvaron om vi försöker utöva dem.

Vilka äventyr väntar på mig idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php