Sep 24 ons 2014

Dagens tanke

06:00 i kategorin Dagens tanke

”Lägg märke till skillnaden mellan om man säger till sig själv: ”Jag har misslyckats tre gånger”, och om man säger: ”Jag är misslyckad”.” S.I Hayakawa

Vad händer med oss om vi kallar oss själva för dumbommar och klantskallar? Då känns det som om vi inte duger någonting till och aldrig kommer att göra det. Då slutar vi att anstränga oss, därför att vi tror att vi skall göra bort oss igen.

Men om vi börjar använda andra ord för att beskriva samma sak? Det ändrar inte på sakförhållandet, men det ändrar på oss. Och det förändrar vårt sätt att se på oss själva och våra ansträngningar.

Det räcker med att uttrycka sig med andra ord för att man skall bli bättre till mods. Om man säger: ”Jag har misslyckats tre gånger”, betyder det att man skall försöka om och om och om igen, ända tills man lyckas. Det betyder att ingen är skapt som dumbom eller klantskalle. Det betyder att vi alltid har en högre makt med oss som älskar oss och hjälper oss när det känns motigt att försöka.

Vilka tankar kan jag ändra på idag?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php