Sep 23 tis 2014

Dagens tanke

”När vi gör vårt bästa vet vi aldrig vilket mirakel som sker i vårt eller andra människors liv.” Helen Keller

Vi skall inte underskatta vad våra ansträngningar betyder för andra människor. En man som hade legat på sjukhus en tid väntade dag ut och dag in på vykort eller telefonsamtal från någon som brydde sig om honom. Somliga, som han hade väntat sig att få ett samtal eller ett kort ifrån, hörde inte av sig. Andra, som han inte tyckte stod honom lika nära, överraskade honom med sin omtänksamhet. Han började sätta större värde på dem som brydde sig tillräckligt om honom för att ringa eller skicka ett kort.

En liten gest, den bästa vi kan åstadkomma just vid det tillfället, betyder mycket för den som den är riktad mot. Om vi är medvetna om det, ser vi till att vi alltid för vårt bästa, hur liten gest det än är frågan om.

Vilken liten vänlighet, som någon har visat mig, har betytt mycket för mig?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php