Sep 22 mån 2014

Dagens tanke

”Vänlighet och intelligens räcker inte alltid för att klara oss från fallgropar och misstag. ” Barbara Grizzuti Harrison

Att vara människa innebär såväl prövningar som lyckliga stunder. Var vi än är – i goda vänners sällskap, i skolan eller hemma – kommer vi alltid att ha lika stor anledning att bli ledsna eller arga som att skratta och vara glada. Under varje period av livet får vi just det vi behöver för att utvecklas.

Att vi försöker vara så bra vi kan, innebär inte att vi slipper ifrån osäkerhet och prövningar. Prövningarna lär oss att lita på en högre kraft; vi lär oss att ha tålamod, vi lär oss att släppa taget och låta en högre kraft bestämma hur det skall gå. Prövningarna är en väg till utveckling och mognad – de ger oss nyckeln till lyckan.

Vad kommer jag att lära mig av dagens prövningar?

Trackback URI | Comments RSS

Kommentera gärna

Snabbknappar:

Kommenterar du för första gången här så måste kommentaren godkännas innan den visas på sidan.

css.php